مزایای احداث سردخانه برای صنایع غذایی

ساخت سردخانه را می توان به عنوان یکی از سرمایه گذاری های مطمئن برشمرد. مزایای سردخانه برای کشاورزان – دامداران- صنایع کشتارگاهی- رستوران ها و بسیاری از صنایع دیگر مفید و تقریباً لازم است. محصول کشاورزان در زمان برداشت به دلیل فراوانی محصول از ارزش مالی کمی برخورداراست ولی در فصول کمبود محصول ،ارزش مالی بالایی پیدا می کند. در اینجا است که اگر محصولات کشاورزی در سردخانه ها انبار شوند می توان مانع زیان کشاورزان در زمان برداشت محصول شد و همچنین به کمک تنظیم بازار در فصول مختلف شد و باعث جلوگیری از هدررفت محصولات بسیاری شد. مزایایی مشابه موارد بالا، برای صنایع دامداری و کشتارگاهی نیز صادق است. زمان نگهداری بالا، سود آور بودن، جلوگیری از زیان در زمان بحران ها بخشی از مزایای نگهداری محصولات فاسدشدنی این چنینی است. سردخانه در صنایع مختلفی همچون صنایع بسته بندی مواد غذایی، شیمیایی، بازرگانی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد.

شرایط نگهداری محصولات در سردخانه

نگهداری مواد فاسدشدنی به خصوص مواد غذایی از قدیم برای انسان مشکل و هزینه بردار بوده است. امروزه با گسترش سردخانه ها امر نگهداری و انبار مواد بسیار ساده تر شده است. در این مقاله به مدت زمان و شرایط نگهداری مواد غذایی اشاره می کنیم.

اهمیت سردخانه

نگهداری مواد فاسدشدنی به خصوص مواد غذایی از قدیم برای انسان مشکل ساز و هزینه بردار بوده است. در همین راستا روش های بسیاری مانند خاک کردن محصولاتی مانند گردو و سیب زمینی ، دودی کردن ماهی، داخل سرکه قراردادن و روشهای متنوع دیگری به کار گرفته شده است. با پیشرفت علم و تکنولوژی و ایجاد سردخانه های صنعتی انسان توانست مدت زمان نگهداری مواد غذایی و محصولاتی که نیاز به نگهداری دارند را افزایش دهد. با توجه به صنعتی شدن و گسترده شدن میوه جات- محصولات پروتئینی و بهداشتی ساخت سردخانه به عنوان یک صنعت بزرگ نمود پیدا کرد و شرکتهای متعددی در این زمینه شروع به فعالیت نمودند.

شرایط نگهداری بعضی از سبزی‌های منجمد در سردخانه زیر صفر
شماره محصول -۱۲ -۱۸ -۲۴
مدت زمان نگهداری (ماه)
۱ اسفناج خرد شده ۴ ۱۸ >24
۲ بلال ۱۲ ۱۸
۳ پیاز – ۱۰ ۱۵
۴ تره فرنگی (بلنچ شده) – ۱۸
۵ دانه‌های ذرت شیرین ۴ ۱۵ >24
۶ سیب زمینی سرخ کرده یخ زده ۹ ۲۴ >24
۷ سیر – ۱۰ ۱۵
۸ کلم بروکلی – ۱۵ ۲۴
۹ کلم دلمه‌ای ۶ ۱۵ >24
۱۰ گل کلم ۴ ۱۲ >24
۱۱ فلفل سبز و قرمز – ۶ ۱۲
۱۲ قارچ ۲ ۸ >24
۱۳ لوبیا سبز ۴ ۱۵ >24
۱۴ لوبیا لیما – ۱۸ >24
۱۵ مارچوبه با برگه‌های سبز ۳ ۱۲ >24
۱۶ نخود سبز ۶ ۲۴ >24
۱۷ هویج ۴ ۱۲ >24

تماس